E-IKLAN

PENIAGA INI BERKONGSI PENGALAMAN PERNIAGAAN ONLINE YANG MEMBUATKAN KITA RASA NAK HANTUK KEPALA KAT DINDING.





Selama ini saya tidak percaya, tapi selepas saya gunakan barulah saya dapat rasa kesannya.

.

Saya memang seorang peniaga online tegar memang hari-hari buat post jualan kat facebook ataupun intsgram. Bagi tokey-tokey memang mereka untung sebab agen-agen yang melariskan barang mereka.

.

Tapi trend perniagaan online semakin berubah, banyak pesaing-pesaing baru bertambah. Bayangkan saya jual produk A sekarang berpuluh pesaing saya juga jual produk yang sama. Dulu ramai customer x putus tanya. Sejak akhir-akhir tu jadi slow sebab ramai yang jual produk sama.

.

Saya tetap konsisten post di media sosial tapi masih jugak gagal capai tahap yang baik seperti dulu. Oleh kerana semangat berniaga yang kuat saya sentiasa mencari inisetif supaya kedai online saya tidak lenyap di alam maya ini.

.

Saya terjumpa satu kedai online yang saya lihat semua gambar-gambar produk dia diletakkan #papannama dan saya terfikir sejenak.

.

Betapa ruginya saya kerana tak buat macam kedai online tu buat. Berapa banyak gambar-gambar yang saya post tanpa #papannama di copy dengan mudah oleh pesaing saya. Kalau saya bermula dari dulu mesti berjaya "Boom"kan kedai saya.

.

Patutlah semakin kurang orang yang PM bertanya sebab kebanyakan mereka telah beralih arah kepada pesaing lain. Malah ada segelintir pesaing mereka gunakan gambar-gambar saya untuk tujuan promosikan kedai mereka.

.

Lepas tu saya tekad nak buat #papannama dan nak pasang kat gambar-gambar saya. Jadi saya search la kat facebook ni dan nasib saya baik sebab jumpa satu kedai online #tempahplate jual #papannama ni.

.

Lepas deal terus dan hargapun berpatutan daripada sy sendiri nak keluar cari tak tau kat mana barang ni. Tak lama dalam masa seminggu barang #papannama sampai rumah.

.

Barang sampai saya terus buat photoshoot baru produk berserta #papannama. Kalau keluar COD pun akan bergambar dengan pembeli saya dengan #papannama saya. Saya post semula iklan macam biasa.

.

Apa yang saya nak katakan hasilnya sangat positif, kedai saya kembali meriah seperti dulu. Ramai pengunjung tanya dan PM saya semula.

.

Paling bestnya pesaing-pesaing saya dah tak boleh nak copy gambar-gambar saya sebab saya dah "pagar" gambar-gambar saya dengan #papannama. Selain tu ada juga yang offer nak jadi ejen dropship kedai saya.

.

Memang terasa sangat perbezaannya. Dan saya nak kongsikan apa kesan positif yang saya terima selepas guna #papannama atau #customplate ni ?

1. Pesaing saya dah tidak boleh copy gambar saya

2. Pembeli akan yakin dengan kedai kita

3. Gambar-gambar produk nampak lebih komersil

4. Bisnes anda kan jadi konsisten

5. Jualan meningkat

6. Dapat customer tetap

7. Dapat ramai ejen dropship

8. Warga facebook makin ramai kenal kedai saya..huhu

.

Dan yang saya paling nak kongsikan kat korang, kedai online saya dah mempunyai ejen dropship yang ramai sekarang. Sale jualanpun semakin bertambah. Kalaulah saya konsisten gunakan teknik ini dari dulu pasti dah lama saya capai tahap apa yang saya terima sekarang.

.

Oklah, setakat ini saja perkongsian saya pasal tips berniaga secara online. Banyak lagi ilmu berniaga kita kena belajar cuma ini adalah diantaranya. Sekian.

.

Kalau korang nak cari #papannama ni korang boleh search kat facebook TEMPAH PLATE atau korang klik je --> #tempahplate ni.


Ringkasan

Assalamualaikum..

Menerima tempahan nombor plate kereta/motor. Kualiti besi adalah baik. Servis paling pantas untuk pembeli.

Kereta:

No Euro RM140
No Spore RM140
No Kristal RM100
No Tanam RM110

*Tambahan RM30 jika nak set papan carbon.
*Tambahan RM30 jika nak set plate holder.

Motor:

No biasa RM35
No Warna RM40
No Tanam RM40
No Kristal RM40

Lori / Plate lesen :

No besi RM70

(*Caj pos telah termasuk dalam harga.)
(*Sabah&Sarawak caj tambahan RM5.00.)

==========================
Berminat Whatsapp saya gambar sample no plate yang anda nak tempah ke 0133967167.

MRS Marketing
(SA0326199-D)

===========================
EJEN DROPSHIP DIPERLUKAN !!!!!
EJEN DROPSHIP DIPERLUKAN !!!!!
===========================